torstai 8. maaliskuuta 2012

Paha tapako?

Sitä mitä kielletään...

Minulla on talvisin tapa, jota emäntäni inhoaa suuresti. Rakastan syödä lunta! Voisin syödä sitä vaikka maailman tappiin asti! Lumi maistuu hyvältä ja sen syöminen on mahdottoman mukavaa ajanvietettä talvisina päivinä.

Emännän mieltä tämä tapa ei yhtään lämmitä, sillä karsinani näyttää juuri siltä, että lempi mottoni on "autta kesää, syö lunta". Kusen kuulemma kuin palokunnan hevonen. Tarhaan ei luonnollisesti viitsi hirveästi pissiä, sillä silloin menee hyvä lumi ihan pilalle.

Hommahan toimii siten, että ensin kuovitaan kaviolla sopiva lohkare lunta irti ja sitten sitä könttiä imeskellään kunnes se on sulanut suuhun ja sitten homma toistetaan lukemattomia kertoja. Aivan mahdottoman hauskaa, eikö teistäkin? Sanokaa nyt joku tuolle emännälle, että löysää sitä nutturaansa ja nauttii elämästä. Lyön vaikka vetoa, ettei se ole tänäkään talvena itse kokeillut mitä kivaa lumen syömisessä on! Sen mielestä olisi paljon parempi idea juoda vesi kupista. Miksi, kun sitä kerran on hauskemmassa muodossa tarjolla yllinkyllin?

Mitä "omituisia" tai omia ihmisiä raivostuttavia tapoja muilla poneilla/hevosilla on?

5 kommenttia:

 1. Mä olisin tyytyväinen jos Lasse söis lunta tarhasta, kun talvisin se juo ihan pirun vähän :/ Että toisaalta saat olla onnellinen, vaikka karsinassa on tavaraa varmaan enemmän kuin tarpeeksi :D

  VastaaPoista
 2. Meilläkin hevonen syö lunta melko paljonkin. Vedet jäätyy tarhaan heti, joten koko ajan saisi olla kärräämässä, jos ei söisi. :> Eniten raivostuttava asia on se, jos hevonen ei anna kiinni!

  VastaaPoista
 3. Ihana :---D Joo, ei ole ensimmäinen poni jolla on tapana syödä lunta (---;

  VastaaPoista
 4. Täälläkin syödään lunta... :D Kerran irtojuoksutuksessa Masa juoksi kentän toiseen päähän ja alkoi imeskellä aidan päältä lumia pois. Sain kuvankin siitä... Toinen ärsyttävän hauska tapa on veden juomisen jälkeen heilutella huulia ja lipoa kielellä niin että vesi roiskuu joka paikkaan.

  VastaaPoista
 5. Ihme juttu on se, että isossa pihatossa, missä talvella lunta on jokseenkin runsaasti puhtaana ja herkullisena, niin hevoset kuin ponitkin elävät pelkästään sitä mussuttamalla -ne kieltäytyvät kokonaan veden juonnista talviaikana, niin hyvää lumi niiden mielestä on.

  VastaaPoista